Årets lokale vare 2016

Årets lokale vare 2016

Årets lokale vare 2016

Kommentarer lukket til Årets lokale vare 2016

For anden gang kårer Madkulturen og Coop “Årets lokale varer” i Danmark. En hyldest til lokale fødevarer og de ildsjæle som ikke går på kompromis med kvaliteten.

 

Prisen, “Årets lokale vare” er til glæde for både forbrugere og producenter, for den sætter lokale varer af høj kvalitet endnu mere på dagsordenen og kan være vigtig, hvis vi skal styrke mulighederne for vækst på området.

Judith Kyst, Madkulturen

Coop og Madkulturen vil hædre de lokale fødevarer, som smager godt, har en god historie og adskiller sig kvalitetsmæssigt fra de øvrige varer. Coop vil tilbyde danskerne flere produkter med bedre smagsoplevelser og god madkvalitet. Madkulturen arbejder for bedre mad til alle – og dermed også et rigere sortiment i dagligvarehandlen og grobund for vækst og nye arbejdspladser. Vi er enige om, at flere lokale varer er et vigtigt skridt på vejen mod disse mål, og derfor ønsker vi at hædre de lokale varer og producenterne bag.

Forbrugernes stemme

Lokale producenter fra ni landsdele dyster om titlen, når professionelle dommere og forbrugere kårer ni lokale vindere og en national vinder blandt deltagende produkter. Tre produkter nomineres i hver af de ni landsdele, hvorefter forbrugere kan stemme via en online afstemning og være med til at afgøre, hvilket produkt fra hver landsdel, der skal gå videre til finalen.

Finalen foregår 1. juni i København, hvor et dommerpanel bestående af bl.a. kokkene Claus Holm og Christine Bille Nielsen kårer Årets Lokale Vare 2016. De professionelle dommere bedømmer ud fra kriterierne smag og sanselig oplevelse, råvareoprindelse, emballagedesign, den lokale historie bag produkt og virksomhed.

Hvem kan deltage og hvordan?

For os er Årets Lokale Vare 2016-prisen en unik mulighed for at opdage kvalitetsvarer inden for denne kategori. Flere af de tilmeldte producenter fra sidste år er i dag repræsenteret på Coops hylder med flere produkter hver.

Christian Christensen, Coop

Alle godkendte lokale producenter af fødevarer kan deltage og man skal selv tilmelde sit eget produkt. Produkterne skal være lokalt produceret og må ikke have behov for køl eller frys for opbevaring. Det vægter højt i bedømmelsen at råvarerne er danske og lokale. Læs meget mere om konkurrencebetingelser og tilmeld dit produkt på hjemmesiden for “Årets lokale vare”. Tilmeldingen af varer til konkurrencen er åben indtil den 18. februar 2016.

I 2015 deltog i alt 123 varer og det var Staarup Håndbryg som løb af med sejren med deres drikkeklar rabarbersaft.

 

Billede og forløb ALV 2016-960x300px

Nyttige links:

Tilmeld et produkt her

Læs mere på Madkulturens hjemmeside

Download pressemeddelelse for “Årets lokale vare 2016”

Vinder af “Årets lokale vare 2015”; Staarup Håndbryg

 

Relaterede indlæg

Følg med her

Til toppen