Kraftcentret findes ikke endnu – men virker allerede

Kraftcentret findes ikke endnu – men virker allerede

Kraftcentret findes ikke endnu – men virker allerede

Kommentarer lukket til Kraftcentret findes ikke endnu – men virker allerede

Et kraftcenter for fødevarer på Ausumgaard har hele tiden været tænkt som et fyrtårn i det Midt- og Vestjyske område. Nu ser det ud som om fyrtårnet allerede virker, selvom kraftcentret endnu ikke er en realitet.

Et fælles, tværfagligt mødested for alle parter inden for fødevarer. Et fyrtårn for det midt- og vestjyske område. En smeltedigel for fødevarebranchen. Et samfundsprojekt med kommercielt sigte… Kraftcentret er blevet omtalt på mange måder, men uanset hvad man vælger at kalde det, ser det nu ud til at tankerne bag er yderst relevante og virker i praksis.

 I ViFU (Videncenter for Fødevareudvikling) samarbejder vi bla. med Ausumgaard og kraftcentret i en ansøgning til et stort oksekødsprojekt, både pga. deres geografiske placering midt i den store vestjyske landbrugsproduktion, men også deres organisatoriske og formidlingsmæssige potentialer, hvor kraftcentrets måde, at skabe samarbejde og nå ud til både borgere, erhverv og viden, giver unikke udviklingspotentialer.

Dorte Storper
Direktør, VIFU

Inden for de sidste måneder har to store projekter henvendt sig til kraftcentret og de ønsker at placere dele af deres projekter i nærhed af Ausumgaard og kraftcentret. Der er forskellige grunde, men det er i bund og grund det tværfaglige miljø og muligheden for formidling og kontakt til forbrugerne der trækker. Kraftcentret er således en væsentlig faktor i forhold til, at de to projekter ønsker placere aktiviteter i vores område. Et fælles træk for projekterne er, at de begge involverer værdikæden helt fra primærproducent til slutkunde – en grundlæggende tanke kraftcentret netop også står for.

Endnu på tegnebrættet

Der er endnu ikke nogen af projekterne der er fuldt finansieret og dermed er der ikke garanti for at de bliver realiseret. Hvis projekterne bliver sat igang, vil det betyde både store bygge- og anlægsinvesteringer i området, men også adskillige arbejdspladser i de op til 5-årige perioder projekterne vil køre.

“Der vil være grundlag for både arbejdspladser i bygge og anlæg, men også potentialer i både primærproduktionen, indenfor fødevareforædling og tilknytning af højtuddannet arbejdskraft” siger projektleder for kraftcentret Jes Damgaard Lund.

Tydeligt bevis på behov

Selvom projekterne er “fugle på taget” mener ejer af Ausumgaard Kristian Lundgaard-Karlshøj at det har en stor værdi for kraftcentret; “Vi kan og skal ikke tage æren for at der er nogle dygtige mennesker, der får gode ideer, men når to store projekter inden for kort tid henvender sig til os, mener jeg godt at vi kan konkludere, at vores tanker om et kraftcenter og den rolle det skal udfylde er både relevant og værdiskabende for vores område”.

 

Relaterede indlæg

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Følg med her

Til toppen