Syddansk Universitet og kraftcentret i samarbejde

Syddansk Universitet og kraftcentret i samarbejde

Syddansk Universitet og kraftcentret i samarbejde

Kommentarer lukket til Syddansk Universitet og kraftcentret i samarbejde

Et spændende samarbejde mellem Syddansk Universitet og kraftcentret er netop kommet i stand. Mulighederne er mange, og de fælles ambitioner er høje!

Kraftcentrets grundprincip om samarbejde på mange områder og niveauer er endnu en gang styrket i form af et samarbejde med Syddansk Universitet. Med en stærk forsknings- og videnspartner er partnere inden for alle kraftcentrets seks grundværdier og -elementer repræsenteret. En forudsætning for et kraftcenter i balance.

 Det er helt klart de store ambitioner, der gør Ausumgaard Kraftcenter projektet så interessant forskningsmæssigt.
[…]
Hvis – eller rettere når – det her lykkes, så bliver det helt specielt og innovativt for den danske fødevareindustri.

Kristin Balslev Munksgaard
Ph.d., Lektor; Syddansk Universitet

Selvom startskuddet har været en konkret fælles fondsansøgning, begrænser ambitionerne for samarbejdet sig ikke til det – og er heller ikke betinget af udfaldet heraf. Det primære fokusområde i samarbejdet med Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse drejer sig netop om en af grundtankerne i kraftcentret – at få iværksættere i gang og få dem til at blive vækstvirksomheder, som skaber arbejdspladser og værdi for samfundet.

“Vi er utrolig glade for udsigten til at skulle samarbejde med Syddansk Universitet. Samtidig er vi da helt klart stolte af, at vi har et projekt, som også på universitets- og forskningsniveau er attraktivt” siger projektleder for kraftcentret, Jes Damgaard Lund.

“Det er nogle spændende kompetencer, vi kommer til at kunne bringe i spil i kraftcenteret – til glæde for en masse forskellige virksomheder”, fortsætter ejer af Ausumgaard, Kristian Lundgaard-Karlshøj. “Jeg tror samtidig, at samarbejdet vil være med til at åbne nye døre og bidrage til endnu flere muligheder for både kraftcentret og vores samarbejdspartnere” udtaler han.

Syddansk Universitet har gennem mange år arbejdet med netværk og samarbejde og endda også inden for fødevarer. Tidligere har en enhed under Syddansk Universitet, RegX – Det Danske Klyngeakademi, udarbejdet analyser og anbefalinger for udviklingen af den danske fødevareklynge og helt specifikt fødevareområdet i Region Midtjylland.

Senest har projektet Design2Network udarbejdet processer og workshopforløb for virksomheder til produktudvikling i partnerskab med leverandører. Erfaringer fra begge områder og flere til vil kunne blive bragt i spil i det kommende samarbejde, som også Syddansk Universitet har store ambitioner for.

Det er helt klart de store ambitioner, der gør Ausumgaard Kraftcenter projektet så interessant forskningsmæssigt. Et setup med samarbejde og synergi mellem mange aktører i fødevareindustrien, som på sin vis leder tanken tilbage til den stærke andelsbevægelse. Men i kraftcentret ligger der endnu mere – nemlig en nytænkende måde at samarbejde om at facilitere og promovere nye idéer – så de kommer fra tanke til handling. Og det for både etablerede og nystartede virksomheder. Hvis – eller rettere når – det her lykkes, så bliver det helt specielt og innovativt for den danske fødevareindustri.

Kristin Balslev Munksgaard
Ph.d., Lektor, Syddansk Universitet
Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse

 

På længere sigt og på et endnu bredere plan håber både Syddansk Universitet og kraftcentret, at samarbejdet kan udvikles mellem de to parter, men også give afledte effekter, hvor andre af kraftcentrets samarbejdspartnere kan drage nytte af Syddansk Universitets kompetencer.

 

Ved IDEA Entrepreneurship Centre og i den nye udviklingsenhed, interAct, interesserer vi os for samspillet mellem erhvervsliv og forskning. Den kommercielle succes hos vores partnere er vigtig – og vi tror på, at der kan skabes mange og flere muligheder, når erhvervsliv og forskere sætter sig sammen. Vi har en tilgang til samarbejde, som jeg oplever meget lig med tilgangen hos Ausumgaard. Vi sætter os sammen for at skabe nye løsninger. Ikke at vi tror, at vi bare kan finde den færdige løsning – men vi ser store fælles muligheder i Ausumgaards måde at tænke og samarbejde på…

Lone F. Toftild
Specialkonsulent ved IDEA og daglig leder af interAct
Syddansk Universitet

 

Læs mere om Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, Syddansk Universitet.

 

Relaterede indlæg

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

Følg med her

Til toppen